Most figyeljen! Így kell ezt csinálni!
A laptop töltés 3 aranyat érő alapszabálya

Sok tévhit kering arról, hogyan kell egy laptopot tölteni. Mikor dugjuk töltőre? Mennyi ideig töltsük? Kell-e formázni (legalább 12 óráig tölteni) az első használat előtt? Sokan rosszul használják a töltőt. Ön tudja, hogyan kell?

Így használja helyesen:
1.) Az újabb laptopokban lítium-alapú akkumulátor van. Ezeket már nem kell használatba vétel előtt hosszas, legalább 12 órás töltéssel formázni, egyből lehet használni.
2.) Nem szükséges őket teljesen lemeríteni, sőt ez kifejezetten nem használ nekik.
Az gyakorlatilag mindegy, mikor dugjuk töltőre a laptopot, ezt akármilyen töltöttségi szintnél megtehetjük, semmilyen gondot nem okoz. Arra viszont ügyeljünk, hogy 25%-os töltöttségi szint alá lehetőleg ne menjünk. A lítium alapú aksik ugyanis rosszul viselik a végkimerülést. Teljesen érthető. Ki szereti? Nem igaz?
3.) De kivétel erősíti a szabályt:
Néha, ismétlem, NÉHA azonban célszerű mégis a szokásosnál jobban lemeríteni az aksit. Nem teljesen, úgy 5-6%-ig. Ezt követően hagyjuk pár órára hibernálódni, és csak ezután töltsük fel, de akkor viszont teljesen. Erre a procedúrára azért van szükség, hogy a gépünk pontosan meg tudja mondani, hogy épp milyen töltöttségi szintnél járunk. Ha ez elmarad, akkor egy idő után a laptop pontatlan információkat fog mutatni a gép töltöttségi szintjére vonatkozóan.

A laptop aksik töltése körül keringő tévhitek egyébként onnan erednek, hogy a régebbi laptopokban még nikkeles telepek voltak, amelyek másképp viselkedtek. Ezeket valóban fél napig kellett tölteni az első használat előtt, teljesen le kellett meríteni, és csak utána tölteni. A mostaniakra azonban ezek már nem igazak, másképp működnek. Szerencsére.  🙂

Forrás: http://www.origo.hu/…/20100422-akkulegendak-tudnivalok-a-no…