A telepítésre ugyanaz igaz, mint a szerződésekre vagy a hirdetésekre: Mindig olvassa el az apró betűs részt, mert ott van a kutya elásva. 

Mi történik akkor, ha bármely program (pl. videó lejátszó, vírusirtó) telepítésekor vagy a már meglévő programok frissítésekor (pl. Java frissítés) nem olvassa el figyelmesen, hogy mit telepít, esetleg a nyelvtudás hiánya miatt mindent jóváhagy úgy, ahogy van?
Ha így tesz, akkor nagyon gyakran nem csak azt a programot kapja meg, amit szeretne, hanem néhány olyat is, amelyet, ha tudna róla, esze ágában sem lenne telepíteni. Ilyen például a Java frissítéssel települő Ask – talán már Ön is találkozott vele. Ezeket hívjuk Kéretlen alkalmazásoknak.

A Kéretlen alkalmazások bár nem minősülnek vírusnak mégis sokszor rendkívül bosszantóak. És mivel nem vírusok, ezért a legtöbb ingyenes vírusirtó nem is szűri ki ezeket.

De mégis mit tehet ellenük? Megmutatjuk.

A képen egy Java frissítést lát, alul, az utolsó négyzet után írják, hogy engedélyezze, hogy a Java frissítéssel együtt az Ask nevű program is települjön a gépére. Klikkeljen a négyzetbe, hogy eltűnjön a pipa és csak után menjen tovább a telepítéssel.

Reméljük, segítettünk Önnek ezzel a poszttal!
Még több hasznos tippet olvashat tőlünk, ha feliratkozik a hírlevelünkre.