Lehet-e még használni a Windows 7-et?

Az elmúlt napokban sokan fordultak hozzánk ezzel a kérdéssel, miután megjelent a hír, hogy január 13-án megszűnt a Windows 7 alapvető támogatása.

Most elmondjuk, mit jelent ez, és kell-e aggódniuk azoknak, akik még Windows 7-et használnak.

Röviden és tömören: nem kell.
Az, hogy a Windows 7 alapvető támogatása megszűnt lényegében azt jelenti, hogy új szolgáltatásokat biztosító, valamint a gép működésének javítása céljából készült frissítéseket már nem lehet letölteni a Windows 7-hez. Ez azonban a gép működését alapvetően nem befolyásolja. Egyedi hibák előfordulhatnak ugyan, de erre kicsi az esély.
2020. január 14-ig biztonsági frissítések még elérhetőek lesznek a Windows 7-hez is, így addig még ezzel az operációs rendszerrel is biztonságosan működnek a számítógépek. Ezt a dátumot követően viszont már nem ajánljuk a használatát, célszerű átváltani újabb operációs rendszerre.

A Windows 7-et megelőző XP-vel kapcsolatban viszont már egész más a helyzet, mivel ahhoz április 8-a óta biztonsági frissítések sincsenek. Ennek következtében használata a továbbiakban nem biztonságos. Azokra a gépekre, amelyek még XP alatt futnak, amennyiben a gép paraméterei lehetővé teszik, a számítógép biztonságos működése érdekében az XP-től újabb operációs rendszert kell telepíteni.

által|2015-01-20T17:29:05+00:00január 20th, 2015|Hírek|0 hozzászólás

About the Author: