Mivel az internetet számtalan eszközről elérhetjük, ezért bizonyos oldalaknak, szolgáltatásoknak szüksége van arra, hogy beazonosítsanak minket. Erre találták ki a jelszót. De bizony egy jó, erős jelszó nem mindenkinél jelenti ugyanazt.
Tapasztalat azt mutatja, hogy a felhasználók nagy része nem rendelkezik erős jelszóval, vannak esetek, mikor szinte találgatással bárki rájöhet a másik jelszavára. Na de akkor jogosan kérdezheti, hogy milyen a jó jelszó?

Először is, a jó jelszó olyan, amiről csak Ön tud. Pontosan olyan mint a titok, ha már két ember tudja, az nem titok 😊
Másodsorban pedig a kutyája/macskája/rokonának a neve, fontos dátumok, mások által ismert beceneve nem lesznek jó jelszavak!
Válasszon olyat, amiben van kis -és nagybetű, szám (nem a születési dátuma!), különleges írásjelek (#&%><)!
Pár havonta nem árt, ha lecseréli a jelszavait, viszont ebben az esetben nagyobb az esélye, hogy elfelejti az újat. Abban az esetben persze nincs probléma, ha ezt megjegyezteti, vagy noteszben vezeti. 
Nagyon sok ügyfelünk jelzi felénk, hogy nem tud például belépni a facebookjára, mert elfelejtette a jelszavát. Nekik ajánljuk a noteszben vezetős megoldást. Semmiképpen ne cetlire írja fel, vagy egy lapra. Legyen egy füzete hozzá, ha hajlamos a dolgok elhagyására!

Ügyelni kell arra, hogy ha nem a saját gépéről jelentkezik be valahová, akkor ne jegyeztesse meg a jelszavát, és minden esetben lépjen ki az adott oldalról (ez nem egyenlő azzal, hogy bezárja az ablakot!)

Egy + tippként tudjuk ajánlani azokat a laptopokat, melyek ujjlenyomat olvasóval rendelkeznek. Nem kell a belépéshez újabb jelszót kitalálnia, hiszen mindenki rendelkezik egy egyedi azonosítóval, az ujjlenyomatával. Nagyobb biztonsággal, pedig nagyobb nyugalom jár!

Ha ilyen laptop vásárlásán gondolkodik, keresse fel ügyfélszolgálatunkat, kollégáink készséggel állnak rendelkezésére!